Giver du dig selv lov til at modtage KUN modtage?

Hvornår har du sidst modtaget, uden at føle at du skulle gøre gengæld?

Hvornår har du sidst sat tid af til dig selv, hvor du bare kunne nyde?

Hvornår er du sidst blevet favnet og følt at du virkelig havde fortjent det?

Jeg fik stillet en opgave af en klog dame jeg ind i mellem ser. Opgaven lød på, at jeg i minimum en halv time hver dag kun skulle modtage. Det kan jeg godt, tænkte jeg…for jeg har jo altid været den, der gjorde hvad jeg fik besked på 😉 Meeen det er en af de ting jeg arbejder på…arbejder på at komme væk fra den aaaaalt for pæne pige, der altid gør hvad hun bliver bedt om.

Men denne opgave var IKKE for den kloge dames skyld, den var for MIG! Selvom jeg umiddelbart tænkte at det kunne jeg altså godt…så viste det sig, at det faktisk ikke var så nemt enda.

Jeg er den slags menneske, der selv i de hårdeste tider, finder lyspunkter og gaver. Jeg tror på at det jeg møder i livet skal jeg lære af og vokse af. Og jeg burde være en kæmpe nu, men er stadig kun 159 cm. høj 😉

Jeg tænkte derfor, at jeg jo modtog mange skønne “gaver” i løbet af en dag og det vel var at modtage? Men at modtage en halv time…det var alligevel anderledes. Gaver som at solen skinnede i dag eller jeg havde modtaget smukke ord fra en fremmed…var ikke lige frem at modtage…ihvertfald ikke en halv time.

At modtage er ikke at yde, at modtage er ikke at bidrage, at modtage er ikke…kun modtage. Allerede her kunne jeg mærke at jeg begyndte at føle mig enorm egoistisk. Det var faktisk rigtigt svært, at finde ud af hvordan jeg kunne modtage KUN modtage i en hel halv time, kun for mig.

Hvis jeg tog til frisøren og fik forkælet mit hår, ville det jo være at modtage…problemet her er bare lige at man jo ikke sidder hos frisøren uden at yde. For man taler jo om løst og fast, man bidrager til en samtale. Det er da super hyggeligt og dejligt at komme ud med nyt hår, men det er ikke kun at modtage.

At gå på cafe med en veninde, det er da super skønt og så berigende for ens liv…men det er jo heller ikke kun at modtage…medmindre veninden kun vil høre på dig og det føles altså bare ikke rigtig i min mave (det ville her føles meget egoistisk)

Hvad når jeg synger? Der modtager jeg så meget kærlighed og boblende glæde i mit indre. Det er jo der jeg er tættest på min kerne…meeeen heller ikke her modtager jeg kun, nej her tænker jeg også på at give.

Nej opgaven var slet ikke så let enda, men spændende. For hvornår modtager vi kun? Og kan vi gøre det uden at være egoistiske? eller ihvertfald nå dertil ikke at føle os egoistiske?

At gå en tur ved vandet eller i skoven alene er at modtage, det ved jeg og det elsker jeg. Jeg skal bare helst ikke møde nogen, for så giver jeg min opmærksomhed og et smil og måske en venlig gestus med på vejen.
Note til mig selv “jeg skal helt klart lære ikke at se andre på min tur og at det er ok”

At meditere, bare sidde og være mig, i stilhed både i det ydre og i det indre. Det forsøger jeg at gøre hver dag i 10 min og gerne 2 gange om dagen. Meeen jeg må indrømme, at det ikke lykkes mig alle dage, men det er et ønske.

At tage til koncert og bare tage imod musikken og dens favnende lyd. At sidde med en god bog og bare suge viden til mig. Der er faktisk flere muligheder, det er bare med at finde dem frem.

At sidde i sofaen pakket ind i mine nye lammeskind og lytte til god musik (her skal jeg måske så lige have et skilt på “må ikke forstyres i den næste halve time, det er modtagetid”)

Lydhealing er en anden mulighed. Jeg er selv lydhealer og valgte at blive det efter at have prøvet det på min egen krop. Her er det ren modtagelse, når man ligger og bliver lydhealet. Det skal man dog ikke have hver dag, men én gang om ugen eller hver 14 dag er en lease for krop og sjæl. Og så mangler man kun at finde på modtagelse for de resterende dage 😉

Der skal nok komme flere ideer op til hvordan man blot modtager, det er ihvertfald en spændende og interessant opgave. Det næste bliver så at prioritere sin “halve times modtagelse”. DEN er jo det nemmeste at tage væk i en travl hverdag. Men jeg ved jo godt inderst inde, at den faktisk er super vigtig for, at man kan klare en travl hverdag.

PS. Jeg overvejer lidt at skemaplanlægge en halv times modtagelse KUN for mig, fast ind i min hverdag. Så jeg bliver opmærksom på, at jeg (som alle andre) fortjener det <3

IMG_6127